Лондон планира да даде статус на постоянно пребиваващи на българите, които

...
Лондон планира да даде статус на постоянно пребиваващи на българите, които
Коментари Харесай

Посланикът на Великобритания съобщи в Пловдив важна информация за българите там

Лондон възнамерява да даде статус на непрекъснато пребиваващи на българите, които към този момент живеят и работят във Великобритания. Това съобщи дипломат Ема Хопкинс в Пловдив през днешния ден във връзка идния Брекзит, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  "Искаме да кажем на българите, че бихме желали да останат. Ценим хората, които идват да учат във Англия. Ценим хората, които способстват за стопанската система на Англия. Целта ни е, когато един българин получи статус на непрекъснат жител, то той да го има вечно, даже и в случай че в един миг се върне в България, то отново ще продължи да го има. "
По думите й сега Лондон очаква единствено единодушие от Европейски Съюз по това предложение. За занапред идващите посланик Хопкинс разясни, че след Брекзит - който ще се случи след март 2019 година, ще има 2-годишен временен интервал. "А и по-късно ние постоянно ще имаме потребност от хора, от имигранти от Европа, само че би трябвало да режим кои браншове са значими за нас и за кои браншове ще имаме потребност от хора ". Визи за Великобритания обаче няма да са нужни, безапелационна бе тя. 
"Имаме договорености с доста страна по света, които не се нуждаят от визи. Не считам, че ще наложим визи на най-близките ни 27 другари в Европа, измежду които е и България ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР